Fitbit Flex

Fitbit FlexFitbit Flex är också en väldigt populär ”personlig tränare” som håller koll på dina steg, brända kalorier, distans och sömn som synkroniseras automatiskt med din dator eller telefon. Denna har dock inte en display likt Withings Pulse utan denna har 5 stycken dioder som informerar dig hur du ligger till t.ex. så lyser en diod när du har nått 20% av ditt dagsmål.

Men detta är inte bara en vanlig stegräknare då den även håller koll på häftig data så som t.ex. din sömn men betydligt mer djupgående än så t.ex. talar statistiken om hur mycket kvalitativ sömn du har fått under natten. Fitbit Flex går även att använda som en tyst väckarklocka som vibrerar lite mjukt för att väcka dig och då slipper du väcka andra personer i hemmet.

Minnet räcker för att spara upp till sju dagars data men synkroniseringen rekommenderas att göra oftare och när datan är synkroniserad så sparas den så länge du vill att det ska sparad.

Denna stegräknaren fästs runt armleden som ett litet armband och det fina med den här stegräknaren är att du slipper ta av den när du ska ta en dusch eller ta något enklare bad för den är vattentät ner till 10 meter.

Batteritiden varar ca 5 dagar och det kanske låter lite men den laddas relativt snabbt på bara 1-2 timmar. Laddningen sker via en USB-laddare som följer med i paketet.
Då Fitbit Flex inte har någon display så måste datan synkroniseras till din dator eller telefon och väl där får du fin statistik med grafer / diagram som berättar hur det går.

Funktioner

  • En bra aktivitetsmätare som äter dina steg, brända kalorier, distans, aktivitet, sömntimmar samt din sömnkvalitet.
  • Automatisk synkronisering med dator eller telefon.
  • Batteritid ca 5 dygn.
  • Tyst väckarklocka som vibrerar.