Polar Loop Armband

polar loop stegräknarePolar har precis släppt en ny produkt i form av ett armband som tyvärr endast synkroniserar med iPhone-telefoner och deras webbtjänst, tråkigt för dig som använder dig utav Android. Har du inte iPhone så kan du se all information via deras webbtjänst så iPhone är inget krav och förhoppningsvis kommer där även stöd för Android vid ett senare tillfälle.

polar loop app webbtjänstMärket Polar specialiserar sig oftast på pulsmätning i deras produkter så letar du efter en pålitlig produkt för detta så är det märket Polar du ska välja.

Polar Loop har egentligen ingen direkt display som visar informationen utan de har valt att använda sig utav några LED-lampor som visar informationen på armbandet, fördelen med detta är att det även går att läsa av vid mycket solljus.

Denna stegräknare / aktivitetsmätare mäter antal steg, distans, kalorier och kan även mäta pulsen men då krävs det att du köper till deras produkt Loop. Polar Loop är vattentät så du kan enkelt använda det även när det är dags att simma eller surfa.

Minnesmängden i denna produkt klarar av att spara all data i upp till 12 dagar innan du måste synkronisera med telefonen eller datorn. Via appen eller deras webbtjänst kan du få gott om information angående din träning och prestation över längre tid vilket oftast motiverar de flesta att träna hårdare.

Denna produkt håller även koll på din nuvarande aktivitet d.v.s. om du motionerar, vilar eller om du sitter. Sitter eller vilar du längre stunder kommer armbandet informera dig om att det är dags att stå upp så du kan nå dina mål du har satt upp via inställningarna.

Den största nackdelen med detta armband är att du måste själv klippa till armbandet för att det ska passa din arm men Polar har lovat att ersätta armbandet gratis om du skulle råka klippa för mycket på det.

När det gäller stegräknaren i denna produkt så visas det via de dioder som finns på armbandet dock så uppdateras det endast var 30-60 sekunder vilket oftast inte är något problem för de flesta personer.

Batteritiden ska ligga på runt 6 dagar vilket är standarden för dessa typer av produkter på marknaden.

Fördelar

  • Gott om funktioner
  • Mycket trevlig App och webbtjänst som visar det mesta man behöver.
  • Snygg design

Nackdelar

  • Den enda nackdelen är egentligen att man själv behöver klippa till armbandet till rätt storlek. Skulle det misslyckas så ska det gå att få ett nytt armband gratis.